söndag 18 oktober 2015

Jätteslide

Då vi för snart 2 år sedan flyttade till vårt hus och jag på våren och sommaren märkte att det vid vår terass växte en bambuliknande växt som blev stor och mullig, tänkte jag först, att ja det är ju praktiskt. Växer fort,blir hög och skyddar för insyn. Så har troligtvis de förra ägarna också resonerat. 
Men problemet är ju bara det att det är en jätte slide, eller fellopia sachalinesis. Så den sprider på sig, har börjat komma ut i gräsmattan och upp mellan stenplattora.
Så nu började då projektet att försöka bli av med den. Efter lite studerande på internet kom vi fort fram till att det inte lär vara så lätt...

Så fram med spaden och grepen. Och ja, till en början gick det ganska bra, men den hade 3 st "moder plantor" och därifrån MASSOR med utskott. Under stenplattorna såg det ut som människans blodkärls system. Ja, det blev lite hopplöst. Vi fick sedan en grävmaskin som fick bort två av tre stora plantor och upp mycket rötter.
Men det lär inte skall behöva bli så många rötter kvar för att den skall återhämta sig...
Så nu är det åtminstone slut för i år, vi får ta igen med ogäs växten igen nästa år då man ser var den börjar komma upp. Men tror lite nog att det här är flera års projekt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar