Lagade på veckoslutet för första gången en banan kaka. Hade köpt bananer i början av veckan och de började bli övermogna, så tänkte varför inte pröva laga en banan kaka. Sökte på nätet på olika recept och snubblade över detta recept på Madelénes blogg. På hennes blogg hittar ni det ursprungliga receptet, hade inte t.ex. choklad hemma, så böt ut det mot marianne crush.
100
gram smör
3
st ägg
3
dl strösocker
3
dl mjöl
2
st mogna bananer
2
tsk vaniljsocker
2
tsk bakpulver
0,5
dl mjölk
100
gram marianne crush
Lägg ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform eller en vanlig brödform.
Smält
smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt.
Mosa bananerna och tillsätt dessa. Blanda de torra ingredienserna
och blanda ner under omrörning. Tillsätt mjölk, de smälta smöret och marianne crush. Häll smeten i den bröade formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 min. Känn med en sticka, den ska inte vara
kladdig.
Stjälp
upp kakan och låt den svalna först i rumstemperatur och sedan i kylen en stund. Servera gärna med lite grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar