Marshmallowsfondant är ett ypperligt alternativ att täcka en tårta med istället för marsipan. Är själv ingen fantast av marsipan, så dethär är nog det jag kommer att använda i framtiden.
Prövade nu första gången, och marshmallowsfondanten blev riktigt bra.
Använde mig av följande recept:
150-175 g marshmallows
1,5-2 msk vatten
300-400 g florsocker
Lite cocosfett
Hade ljusröda-vita marshmallows så fondanten blev ljusröd, men man kan ju färga den till önskad färg.
Hade två skålar som jag smörjde med cocosfett. Satte sedan marshmallowsen och vattnet i ena skålen och satten dem i micron så att de smalt, och rörde om dem till en smet.
Florsockret i den andra skålern och sedan var det bara att hälla marshmallows smeten i skålen och röra om, och till sist knåda, så att det blev en degklump.
Gjorde den redan på kvällen och hade den övernatten i kylskåpet.
Degen bör knådas ordentligt före användning. Sedan är det bara att kavla ut den till önskad storlek och täcka kakan.
Som fyllning blev det denhär gången hallonmousse och chokladmousse.
Den blev ju fin!!! O de ser gott ut :) Kram
SvaraRadera