Passade på att laga semlor då det var en mulen dag i början av veckan.
Finns massor med olika recept på semlor, men det här är nog mitt favorit recept. Då man sätter morot i så blir de lite saftigare än vanligt och med hjälp av honungen lite sötare. Lönare sig att ge detta recept en chans.
Med detta recept fick jag 3 plåtar semlor
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl honung
2-3 st normal stora rivna morötter
5 dl vatten
50 g margarin
2 dl havrekli
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl
Blanda jäst och salt, så att jästen smälter. Värm margarin, tillsätt vatten (37 grader). Blanda i honung och morot, sedan vätskan och till sist och till sist de olika mjöl sorterna . Knåda väl!
Låt jäsa 1/2 h. Baka ut semlor och låt dem jäsa 1/2 h.
Grädda i 200 grader ca 15 min, tills de fått vacker färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar